Τάσος Τσατάλης

Το χειρότερο σενάριο κάθε χρόνο για την ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης σχολιάζει στο sport-fm.gr το πως κάθε χρόνο στην Ένωση βγαίνει πρόβλημα στην θέση, για την οποία γινόταν κουβέντα αν θα έπρεπε να κάνει κι άλλη μεταγραφή.

***Έχει δημιουργήσει μια παράδοση η ΑΕΚ από τότε που επέστρεψε στην Super League, που θα μπορούσα να τη πω …παράδοση γκαντεμιάς.

***Κάθε χρόνο ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, γίνεται κουβέντα για μια κίνηση που πολλοί πιστεύουν πως πρέπει να γίνει, αλλά δεν γίνεται.

***Και με κάποιο τρόπο από νωρίς μέσα στην κάθε σεζόν, συμβαίνει κάτι που δίνει το δικαίωμα να λέμε «είδατε, δεν έγινε η κίνηση και να τα τώρα…».

***Τις δύο προηγούμενες σεζόν, ήταν με την επίθεση.

***Το καλοκαίρι του 2015 χτύπησε ο Τζιμπούρ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Ήταν στις 22 του μήνα.

***Για τις επόμενες εννιά μέρες, όλοι συζητούσαν αν πρέπει να πάρει φορ. Σε μια φάση φάνηκε πως κινείται. Θυμάστε τότε την κουβέντα για τον Λάφερτι. Ή την πιο υπερβολική, για τον Ιμπίσεβιτς.

***Τελικά μεταγραφή δεν έγινε. Με το επιχείρημα μεταξύ άλλων πως ο Τζιμπούρ θα γυρνούσε τελικά πριν το τέλος του Σεπτέμβρη.

***Όμως ο Τζιμπούρ επέστρεψε μέσα Νοεμβρίου. Και σε κάπως κανονική αγωνιστική κατάσταση, δεν επέστρεψε παρά προς το τέλος της σεζόν.

***Έτσι η ΑΕΚ σε ένα πρόγραμμα που μέσα στις επτά πρώτες αγωνιστικές είχε Τούμπα, Καραϊσκάκη, Ξάνθη και Βέροια, πήγε με Αραβίδη και Κρισάντους μόνους διαθέσιμους επιθετικούς…

***Πέρσι το ίδιο. Έβλεπαν όλοι τον Αλμέιδα σε τι κατάσταση ήταν στα φιλικά. Από πίσω υπήρχαν Πέκχαρτ και Αραβίδης, με τον τελευταίο να είναι ήδη σε περίεργη κατάσταση μέσα στην ομάδα.

***Πάλι κουβέντα για να γίνει κίνηση. Πάλι δεν έγινε. Στην πρεμιέρα δυο γκολ ο Αλμέιδα, τραυματίζεται, αντίο… Με Πέκχαρτ μόνο στην ουσία μέχρι να αποκτηθεί ο Αραούχο τέλος Γενάρη.

***Φέτος η κουβέντα ήταν για τα στόπερ. Κι εδώ το είχα γράψει ενώ η ομάδα ήταν ακόμη στην Πολωνία, πως ίσως πρέπει να το δουν.

***Γιατί; Γιατί ο Τσιγκρίνσκι βγάζει προβλήματα, γιατί ο Βράνιες παίρνει πολλές κάρτες, γιατί για τον Τζανετόπουλο δεν ξέραμε αν ο Χιμένεθ θα τον υπολογίζει, γιατί ο Λαμπρόπουλος θα επέστρεφε μετά το ξεκίνημα της σεζόν, από πολύ σοβαρό τραυματισμό. Τέλος, γιατί ο Γιαννούτσος ήταν «στοίχημα».

***Πάλι κάτι πήγε να γίνει με μεταγραφή, πάλι δεν έγινε.

***Κι έρχεσαι τώρα, πριν την 7η αγωνιστική να ακούς πως ο Βράνιες δεν προπονήθηκε λέει με την Βοσνία και να σε πιάνει σύγκρυο.

***Δεν λέω, πιθανό να είσαι σε είκοσι μέρες με τέσσερις ετοιμοπόλεμους «ενδεκαδάτους» συν Τζανετόπουλο και Γιαννούτσο. Κι αυτό θα δικαιώνει τον σχεδιασμό.

***Δεκτό, αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια. Το ότι ήξερες πως χάνεται ο Τσιγκρίνσκι ακόμη και για κανένα δίμηνο. Και πως για ένα μεγάλο και κρίσιμο διάστημα, μάλλον θα έπαιζες στο όριο. Το ήξερες από πριν τα ματς με την Μπριζ αυτό, που έσφιξε τα δόντια να παίξει παρά το πρόβλημα.

***Συμπτωματικό ή όχι, για όποια θέση τα τρία τελευταία καλοκαίρια γίνεται κουβέντα μήπως πρέπει να υπάρξει προσθήκη και τελικά δεν γίνεται, κάτι συμβαίνει και σου βγαίνει πρόβλημα σε αυτή ακριβώς τη θέση.

***Άλλος θα πει βέβαια, πως προκαλείς και την τύχη σου λίγο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x